home


facebook
linked in
you-tube
onderwater


Welkom bij PottiDiving

"Be the legend in diving"
IANTD

Sidemount diver


sidemount1sidemount2Sidemount duiken is een nieuwe manier van duiken. Het verschil zit niet in het duiken zelf, maar in de manier waarop je set gedragen wordt. Bij sidemount duiken draag je de fles(sen) namelijk aan de zijkant (sidemount) van je lichaam ipv op je rug (backmount).

Daarnaast biedt het de volgende voordelen:
De flessen hang je boven en onder aan een speciaal voor sidemount duiken ontworpen harnas. De fles kan alle kanten op en zit niet vast op je rug. Zo is het mogelijk om de flessen overal naar toe te bewegen en jezelf dus smaller te maken om gemakkelijker op speciale plekken te komen. Denk hierbij aan het betreden van een wrak of een grot.

Omdat de flessen naast je hangen kan je er eigenlijk alles mee, zoals hierboven beschreven ben je flexibeler. Dit draagt bij aan de veiligheid.

Het is ook mogelijk om onder water de fles en automaat te bedienen. Iets wat moeilijker gaat als je de fles op je rug hebt. Handig wanneer er een probleem ontstaat.

Geen zware fles meer op je rug. Doordat de flessen aan de zijkant van je lichaam hangen, zweef je ook gemakkelijker onder water. Hierdoor ben je meer in balans.

Ook is het eenvoudiger om naar de duiklocatie toe te lopen, omdat je slechts een fles per keer hoeft te dragen, en niet een dubbelset.

De opleiding Sidemount diver bestaat uit 1 avond theorie en materiaaldemo, een materiaal workshop en vier duiken.

Cursuskosten
€ 449,- en is inclusief gebruik harnasset (tecline), diverse duikflessen (2 aluminium 7 liter, 2 carbon 7 liter 300 bar, 2 aluminium 11 liter), automaten, duikmateriaal, certificering.
Breng je je eigen uitrusting mee dan wordt de cursusprijs € 349,-.


© 2014-2021 Pottidiving.com Algemene voorwaarden henkbakkerwebs.nl